У Януковича витрачають бюджетні гроші на букети з пальмами

Субота, 22 червня 2013, 14:28

Протягом року державні відомства закупляли квіти для урочистих заходів за бюджетні гроші дорожче, ніж минулих років.

Про це пише Тиждень.ua

Як зазначається, у букетах чиновників - не тільки троянди різних сортів, а й пальми, кокоси, умбулятоси й еустоми. Ялинкам, трояндам, пальмам і цимбідіумам надає перевагу Державне  управління справами.

"Так у вересні минулого року відомство уклало угоду з ТОВ "Дон Піон" на постачання квітів на орієнтовну суму 900 тис грн. Тоді замовили всього 62 найменувань квітів,

Реклама:

найдорожчими з яких були ялинки по 250 гривень та орхідеї Фаленопсіс по 150 гривень. При цьому у ДУС відмітили, що вартість замовлення є орієнтовною в тому числі через "відсутність переліку офіційних заходів за участю президента України на 2012 рік", - пише видання.

Як зазначається, полюбляють дарувати квіти й залізничники. Так ДТГО "Південно-Західна залізниця" 21 серпня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ "Мелоді квітів" на придбання троянд на 800 тис гривень. Троянди різних видів потрібні були залізниці - лише для заходів у другому півріччі 2012 році.

Також, у червні апарат Київської міськдержадміністрації 11 червня за результатами тендеру уклав угоду з підприємцем Лещенко К.М. на придбання квітів для урочистих подій на за 387 тис гривень. Більшу частину квітів - 3 тисячі букетів – замовлено для вручення при нагородженні відзнаками Київського міського голови.

Ще 1,3 тис букетів потрібно для поздоровлення з ювілейними датами. 360 букетів необхідні для протокольних заходів, пов’язаних із прийомом іноземних представників, організацією зустрічей делегацій. Проте ціни на окремі найменування квітів у міськраді вирішили не повідомляти.

Кабмін замовив квітів лише на кілька тисяч менше від КМДА, але в того ж підрядника, що й ДУС. У червні відповідно до угоди з ТОВ "Дон Піон" зобов’язалась поставити квіти на 375 тис гривен. Найдорожчими виявились великі кошики квітів по 1500 гривен та вінки по 1400 гривен. Серед окремих квітів найдорожчими є Стрелиція по 70 гривен та Хіліконія по 60 гривень. За останні роки це найдорожче "квіткове" замовлення КМУ.

Як пише видання, серед замовленої флори ВР - троянди (по 24 гривень за штуку), умбулятоси (по 10 гривень за штуку), гіпсофіли (15 гривень за штуку) тощо. У цілому на 260 тис грн у ВРУ замовили 40 найменувань рослин. Підрядником виступив підприємець А. Ю. Соловйов. У порівнянні з минулим роком вартість квітів для парламенту значно зросла. Цього разу придбано 23 тис 354 квітки за 269 тис грн, а у 2012-му – 25 тис. квіток за 160 тис. грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!