"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Єврокомісія оштрафувала Румунію на сотні мільйонів евро

Понеділок, 27 травня 2013, 18:39

Уряд Румунії зобов'язаний буде повернути до бюджету Євросоюзу майже 700 млн євро за допущені помилки і неефективний розподіл фінансових коштів, отриманих від Єврокомісії.

Про це повідомив у Бухаресті міністр з європейських фондів Румунії Еуджен Теодорович за результатами проведеного представниками Єврокомісії аудиту, передає "Укрінформ".

"Внаслідок виявлених недоліків при неефективному розподілі європейських фондів Румунії доведеться повертати назад до бюджету ЄС майже 700 млн євро. Я розглядаю це як цілком нормальне явище, тому що держава, призначаючи на ключові посади непідготовлених людей, вимушена розплачуватися за помилки", - підкреслив Теодорович.

Він зазначив також, що найбільша кількість порушень була виявлена європейськими аудиторами при розподілі фондів для публічних закупівель.

Реклама:

Міністр не зміг водночас відповісти, з яких саме джерел будуть повертатися європейські фінансові кошти: з державного бюджету чи з інших фондів.

Раніше віце-прем'єр Румунії Лівіу Драгня заявив, що у разі виявлення європейськими аудиторами порушень при розподілі європейських фондів "за помилки будуть розплачуватися відомства, відповідальні за підготовку і проведення відповідних публічних тендерів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: