Компанія Ахметова розмістила євробонди на сотні мільйонів доларів

Понеділок, 27 травня 2013, 14:10

Енергетична компанія ДТЕК олігарха Ріната Ахметова здійснила розміщення єврооблігацій на 750 млн доларів з купоном 7,875% і терміном погашення в 2018 році.

Про це йдеться у повідомленні на сайті компанії СКМ.

"Залучені кошти будуть спрямовані на частковий викуп облігацій попереднього випуску, а також загальнокорпоративні цілі ДТЕК, включаючи, але, не обмежуючись, фінансуванням поточних програм капітальних витрат, поповненням обігових коштів, погашенням окремих заборгованостей, і, меншою мірою, для використання можливостей зростання за рахунок інвестицій і поглинань", - сказано у повідомленні.

За словами директора з фінансів ДТЕК Всеволода Старухіна, незважаючи на волатильну поточну ситуацію на міжнародних ринках капіталу, ДТЕК зберіг можливість залучати обсяги довгострокового фінансування на сприятливих умовах.

Реклама:

"Це свідчить про впевненість кредиторів та інвесторів у надійності компанії і стабільної реалізації планів щодо її розвитку", - зазначив Старухін.

Нагадаємо, у березні 2013 року ДТЕК повідомила, що планує випустити боргові цінні папери на суму 1,5 млрд доларів.

Як відомо, консолідована виручка ДТЕК в 2012 році становила 82,5 млрд гривень, а чистий прибуток - 5,9 млрд гривень.

ДТЕК створена у 2005 році для управління енергетичними активами групи "Систем кепітал менеджмент" (СКМ, Донецьк) Ріната Ахметова.

Корпорації делеговані функції зі стратегічного управління підприємствами групи, що становлять вертикально інтегрований ланцюжок з видобутку і збагачення вугілля, виробництва та реалізації електроенергії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: