Засуха зайнялась розширенням свого агробізнесу

Четвер, 16 травня 2013, 15:11

Антимонопольний комітет дозволив агрофірмі "Світанок" приєднати до себе п'ять сільгоспкомпаній.

Дві з них розташовані недалеко від села Ковалівка у Васильківському районі - там розміщена штаб-квартира агрофірми, яка належить дружині екс-губернатора Київської області Тетяні Засусі, пише Forbes.

Восени 2012 року Засуха зі скандалом програла парламентські вибори у своєму окрузі (результати голосування у результаті були скасовані).

Бізнес "Світанку" розшириться за рахунок земель ТОВ "Пологівське" та ПСП "Лосятинське".

Реклама:

Ще дві компанії знаходяться в сусідньому, Білоцерківському районі - ТОВ "Сухоліське" і ТОВ "Надія".

Одне з них у селі Княжики на півдні Житомирської області, але територіально - недалеко від все того ж Васильківського району.

"Пологівське" і "Лосятинське", сумарна виручка яких перевищує 25 млн гривень, обробляють на двох менше 5000 га і мають у своєму складі молочні ферми.

Власник "Пологівського" і депутат Васильківської райради від Партії регіонів Віктор Береговий в 2012 році написав листа почесному главі партії Віктору Януковичу.

Лист починається зі слів: "Звертаюся до вас з проханням зупинити захоплення земель народним депутатом Засухою Тетяною Володимирівною".

Працівники обох господарств восени 2012 року пікетували Васильківський районний відділ земельних ресурсів, протестуючи проти затягування реєстрації договорів оренди.

Завдяки придбанням земельний банк Засухи зросте приблизно на 15%.

За відомостями Берегового, в 2012 році "Світанок" обробляв близько 60 тис га в Київській області.

За цим показником господарство - найбільше в столичному регіоні. Його виручка за 2011 рік - 450 млн гривень, чистий прибуток - 75 млн гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!