Янукович схвалив мораторій на банкрутство шахт

Понеділок, 8 квітня 2013, 16:56

Президент Віктор Янукович схвалив продовження заборони на банкрутство гірничих підприємств до 2015 року.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби глави держави.

У повідомленні сказано, що президент підписав зміни до закону "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" щодо заборони на порушення справ про банкрутство гірничих підприємств".

"Справи про банкрутство гірничих підприємств (гірничодобувні підприємства, шахти, рудники, копальні, кар’єри, розрізи, збагачувальні фабрики, шахтовуглебудівні підприємства), у статутних фондах яких частка держави становить не менше 25%, не порушуються з дня набрання чинності законом "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" до 1 січня 2015 року", - сказано у законі.

Реклама:

Нагадаємо, нещодавно парламент продовжив мораторій на банкрутство гірничих підприємств до 2015 року, схваливши закон у першому читанні і в цілому.

Як повідомлялося, 9 січня 2013 року з подачі фірми "Ставр" (входить в орбіту "регіонала" Юрія Іванющенка та Івана Аврамова) Господарський суд Луганської області розпочав банкрутство держпідприємства "Антрацит".

За тиждень до цього втратив чинність мораторій на банкрутство підприємств паливно-енергетичного комплексу, державна доля в яких перевищує 25%.

Потім вже 19 січня 2013 року вступив в силу закон, який відновив дію цього мораторію.

"Новим власником майна державного вугледобувача, швидше за все, стане створене ще у 2006 році ЗАТ "Антрацитівська вугледобувна компанія". Засновниками цієї фірми є структури Іванющенка "Луганська вугільна компанія" і фонд "Нові технології", - повідомляло нещодавно видання "Наші гроші".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: