"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Лавринович пропонує припиняти бізнес фізосіб протягом дня

Вівторок, 23 квітня 2013, 20:47

Мін'юст пропонує внести зміни до деяких законодавчих актів з метою спрощення процедури припинення підприємницької діяльності фізосіб-підприємців.

Про це йдеться у повідомленні міністерства.

За словами міністра юстиції Олександра Лавриновича, пропонується, зокрема, скасувати двоетапну процедуру припинення підприємницької діяльності та скоротити процедуру припинення підприємницької діяльності фізосіб-підприємців до 1 робочого дня.

У відомстві нагадали, що в Україні діє двоетапна процедура припинення підприємницької діяльності для фізосіб-підприємців за їх рішенням.

Реклама:

"На першому етапі до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців вноситься запис про рішення фізичної особи – підприємця щодо припинення підприємницької діяльності. На другому етапі – запис про проведення державної реєстрації припинення", - повідомили у Мін'юсті.

Новим законопроектом пропонується припиняти підприємницьку діяльність фізособи-підприємця на підставі поданої державному реєстратору реєстраційної картки на проведення держреєстрації припинення підприємницької діяльності фізособою-підприємцем за її рішенням не пізніше наступного робочого дня з дати надходження зазначеної реєстраційної картки.

"Пропонується обмежити максимальний строк з’явлення кредиторами своїх вимог до фізичної особи – підприємця, яка припиняє підприємницьку діяльність, встановивши терміни від двох до трьох місяців", - зазначили фахівці міністерства.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: