У Фірташа кажуть, що бізнес втрачає мільярди від контролюючих органів

Вівторок, 23 квітня 2013, 10:44

Бізнес втрачає до 27 млрд гривень в рік від зупинок підприємств контролюючими органами.

Про це заявив під час прямого ефіру на радіо "Ера" заступник голови ради Федерації роботодавців України, куратор проекту "!Національний реєстр контролюючих органів" Олексій Мірошниченко, повідомляє прес-служба.

"Федерація роботодавців склала реєстр органів, які можуть перевірити будь-яке підприємство. Всього їх 70. При цьому 44 з них мають право зупинити роботу бізнесу", - наголосив під час ефіру Мірошниченко.

Він відзначив, що справа не просто в кількості контролюючих органів. Адже, у тій же Росії налічується 100 контролюючих органів.

Реклама:

"Бізнес більше непокоять інші цифри, які ми побачили під час складання Національного реєстру. Однією з таких загрозливих для інвестиційної привабливості України і свободи ведення бізнесу в нашій країні є кількість органів, які можуть зупиняти або призупиняти роботу бізнесу", - сказав Мірошниченко.

Заступник Голови Ради ФРУ навів статистику втрат від таких зупинок для представників малого, середнього та великого бізнесу.

"Якщо, наприклад, зупиняється робота ресторану, то він за день простою втрачає близько 15 тис. грн. Перукарня за такої обставини втрачає близько 1000 гривень за день. А у представників великого бізнесу ці цифри будуть набагато вищими. Хлібокомбінат втрачає від 100 до 225 тис гривень, а металургійний комбінат - до 4 млн гривень за один день", - відзначив Мірошниченко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!