"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Єврокомісія оштрафувала Microsoft на півмільярда євро

Середа, 6 березня 2013, 15:56

Єврокомісія наклала штраф у розмірі 561 млн євро (732 млн доларів) на Microsoft за невиконання обіцянки надати користувачам операційної системи Windows доступ до альтернативних програм для перегляду інтернет-сторінок.

Microsoft оштрафували за те, що та не додала екран з вибором веб-браузера користувачам операційної системи Windows 7 з пакетом оновлень Service Pack 1, що вийшов в травні 2011 року і розповсюджувався до липня 2012 року, передають "Ведомости".

"15 млн користувачів Windows в Євросоюзі не отримали доступ до екрану з вибором браузера за цей час", - порахували в Єврокомісії.

Microsoft домовилася з Єврокомісією про те, що надасть користувачам Windows з Євросоюзу вибір браузера, ця домовленість діє з 2009 року до 2014 року.

Реклама:

"Невиконання домовленості - серйозне правопорушення, яке вимагає відповідного покарання", - заявив віце-президент комісії з політики конкуренції Хоакін Альмунія.

Спочатку Microsoft виконала свої зобов'язання, а потім екран з вибором браузера з Windows зник.

Єврокомісія вперше штрафує компанію за невиконання своїх зобов'язань.

При оцінці суми збитку вона прийняла в розрахунок час і серйозність правопорушення, а з іншого боку - повну взаємодію Microsoft при розслідуванні порушень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: