"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Уряд вибрав галузі, які отримають податкове покращення

Середа, 6 березня 2013, 08:40

Уряд розробив законопроект про стимулювання притоку інвестицій в економіку, який 6 березня має намір затвердити Кабмін.

Про це пише "Комерсант-Україна".

Як повідомляється, на перші п'ять років бізнес звільнять від сплати податку на прибуток, ще через п'ять років підприємства платитимуть його за ставкою 8% і лише з 2023 року повернуться до базової ставки, яка до того моменту складе 16%.

"Відповідно до тексту документа, до 2018 року дається право безмитного ввезення обладнання і можливість вексельного розрахунку з ПДВ зі строком погашення 60 днів", - йдеться в матеріалі.

Реклама:

Як пише видання, документ містить чотири пріоритетні галузі, інвестиції в які дозволять оптимізувати оподаткування. Це агропромисловий та машинобудівний комплекси, ЖКГ та розвиток транспортної інфраструктури.

Ще на початку року проект списку пріоритетних галузей був ширше і складався з шести галузей. У ньому були нафтопереробний і паливно-енергетичний комплекси (розвиток енергетичної інфраструктури, зокрема ГТС; видобуток нафти, газу і вугілля, виробництво енергії з альтернативних джерел, біологічних видів палива).

Відповідно до законопроекту, у кожній пріоритетній галузі визначені напрямки надання пільг. У сфері ЖКГ уряд підтримає проекти модернізації тепло-і водопостачання, енергозбереження, переробки сміття. У транспортній сфері очікується будівництво та реконструкція доріг, аеропортів, вокзалів, морських портів. Розвиток обіцяно атомному та ракетно-космічному машинобудуванню, авіа-і суднобудуванню, сільськогосподарському та гірничому обладнанню.

Крім того, пільги отримають проекти в сфері виробництва продовольства, дитячого харчування і натуральних оболонок для харчових продуктів. Кожен проект буде розглядатися і затверджуватися Кабміном, в тому числі і перелік обладнання, який буде імпортуватися без мита.

Також, Уряд переглянув і критерії, яким повинні відповідати інвестиційні проекти. Їх вартість для великого бізнесу повинна перевищувати 12 млн євро (сьогодні - 3 млн євро), а кількість створених нових робочих місць - 250 (150). Параметри для середніх (1 млн євро; 50 робочих місць) і малих підприємств (500 тис євро; 25 робочих місць) залишилися колишніми.

У Мінінфраструктури не підтримали збільшення ліміту створення робочих місць, так як при будівництві мостових переходів нові робочі місця можуть і не бути створені.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: