"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Азаров: для розірвання контракту "Газпрому" та "Нафтогазу" немає зачіпок. Оновлено

Вівторок, 19 березня 2013, 16:41

Прем'єр-мiнiстр Микола Азаров заявляє, що газовi контракти мiж Україною та Росiєю, пiдписанi у 2009 роцi, не мiстять юридичних зачiпок, якi дали б Києву змогу розiрвати їх у судовому порядку.

Про це вiн сказав пiд час зустрiчi iз заступником держсекретаря США Вендi Шерман у Києвi у вівторок, передає "Інтерфакс-Україна".

"Мене часто запитують, а чому контракт через суд не розiрвати? Ми це вже давно б зробили, якби в контрактi була б хоч найменша юридична зачiпка для розiрвання цього контракту. Але її немає. Договiр абсолютно безправний для України", - сказав вiнє

"Важко собі уявити, що глава уряду дозволила собі такий контракт підписати. Тим не менш, він підписаний. У мене, повірте, іноді буває бажання просто розірвати його, як клаптик паперу, і вийти з нього. Але я прекрасно розумію, якими можуть бути після цього наслідки, в тому числі і для Європи", - додав Азаров.

Реклама:

У той же час прем'єр відзначив, що "ми прийшли до моменту, коли ми з Росією, напевно, домовимося".

Азаров констатував, що Україна вже протягом трьох років платить кабальну ціну за російський газ і майже безкоштовно прокачує його по своїй території споживачам в Європі.

Крім того, прем'єр поінформував заступника держсекретаря США про те, що в контракті також містяться несправедливі штрафні санкції по відношенню до України за недобір газу.

"Тимошенко підписала з Путіним контракт, по якому ми зобов'язані купувати більше 40 млрд куб. м в рік. Якщо ми, наприклад, купуємо газу менше, то ми зобов'язані платити за цей недобраний газ", - сказав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: