На закритому Кабміні ділять 5 мільярдів - Тягнибок. Оновлено

Понеділок, 18 березня 2013, 12:32

Закрите засідання уряду, яке повинно було відбутися 18 березня, перенесли через присутність народних депутатів-свободівців.

Про це йдеться у повідомленні Всеукраїнського об’єднання "Свобода".

"18 березня 2013 року народні депутати фракції Всеукраїнського об‘єднання "Свобода" Ігор Швайка та Руслан Марцінків прибули на чергове засідання Кабміну. Однак уже за кілька хвилин по прибутті націоналістів засідання було скасовано", - сказано у повідомленні.

У "Свободі" повідомили, що попри те, що зібралися чи не всі міністри, засідання так і не розпочалося, а міністр Кабміну Олена Лукаш повідомила, що "у зв‘язку із розпорядженням прем’єр-міністра засідання Кабміну переноситься на середу".

Реклама:

"Присутні зауважили, що перенесення засідання відбулося вперше. Можна припустити, що уряд планував здійснити дерибан 5 мільярдів гривень за закритими дверима", – зазначив Ігор Швайка.

За даними УНІАН, перший віце-прем’єр-міністр Сергій Арбузов на засіданні погоджувальної ради лідерів фракцій та голів комітетів парламенту заявив, що ніякого засідання уряду 18 березня не проводиться.

"Кабінет міністрів не проводить сьогодні ніякого засідання, ніякі питання не обговорюються", - сказав Арбузов

Як наголосив Арбузов, розповіді про те, що нібито сьогодні йде закрите засідання уряду, - "це неправда".

Як раніше повідомляв УНІАН голова фракції "Свобода" Олег Тягнибок заявляв, що на закритому Кабміні ділять 5 мільярдів та розглядають питання приватизації держпідприємства "Кримські генеруючі системи".

Тягнибок назвав "ганебним, безпрецедентним випадком" ухвалення постанови уряду про допуск народних депутатів на засідання Кабміну лише за погодженням з прем’єр-міністром Миколою Азаровим.

Як сказав Тягнибок, "виявляється, що засідання уряду відбувається не тільки в середу, а є ще так звані закриті засідання уряду, як, наприклад, відбувається, зокрема, зараз".

Він додав, що фракція "Свобода" делегувала двох народних депутатів на сьогоднішнє засідання, і "виявляється, що на цьому таємному, чи як інакше назвати це засідання Кабміну, сьогодні розглядаються дуже цікаві та важливі питання, які чомусь не публікуються.

Зокрема, це порядок надання місцевим бюджетам субвенції на погашення заборгованості в різниці у тарифах на комунальні послуги, а також розподіляються кошти між областями".

Тягнибок наголосив, що цей розподіл коштів між областями "робиться несправедливо, на користь тих областей, які дають більше голосів для Партії регіонів".

Він зауважив, що, зокрема, на засіданні уряду розглядається питання розподілу "більш як 5 мільярдів гривень, і все це робиться за закритими дверима".

Тягнибок повідомив, що також сьогодні уряд розглядає питання щодо приватизації цілісного майнового комплексу державного підприємства "Кримські генеруючі системи".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: