Суд зупинив процедуру банкрутства "АероСвіту"

Четвер, 7 лютого 2013, 15:48

Київський апеляційний господарський суд скасував ухвалу Госпсуду Київської області про порушення провадження у справі про банкрутство "АероСвіт".

Про це йдеться у повідомленні ДПС, опублікованому на сайті відомства.

Як зазначається, таким чином апеляційна скарга Бориспільської ОДПІ щодо упередження безпідставної ліквідації платника податків частково задоволена.

"Фахівці Міндоходів запевняють, що діють виключно в рамках чинного законодавства і всі заходи спрямовані, перш за все, на захист економічних інтересів держави", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Надалі з’ясовуватиметься можлива наявність кредиторських вимог держави до компанії для забезпечення своєчасної та повної сплати податків до державного та місцевого бюджетів.

Як відомо, в першій половині січня 2013 року багато рейсів "АероСвіту" були скасовані, а з 15 січня маршрутна мережа, що включала, крім внутрішніх рейсів, ще близько 80 міжнародних напрямків, зменшилася до двох внутрішніх і до десятка міжнародних маршрутів.

Раніше, на початку грудня аеропорти "Бориспіль" та "Львів" у зв'язку з порушенням фінансової дисципліни призупинили обслуговування рейсів "Аеросвіту".

Також через борги призупинив обслуговування рейсів "Аеросвіту" іаеропорт Шереметьєво (Москва).

29 грудня 2012 року Господарський суд Київської області розпочав банкрутство "АероСвіта" на підставі заяви самої компанії.

На початку січня 2013 року "АероСвіт" почав процедуру власної реструктуризації, яка передбачає, крім усього іншого, також і значне скорочення маршрутної мережі.

Нагадаємо, авіакомпанії "АероСвіт", "Донбасаеро" і "Дніпроавіа" об'єднані в альянс Українська авіаційна група, яка контролюється групою Приват Ігоря Коломойського.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: