Microsoft услід за Apple і Facebook оголосила про кібератаку

Субота, 23 лютого 2013, 10:57

Софтверна корпорація Microsoft услід за компанією Apple і соцмережею Facebook заявила про "нещодавню" кібератаку на свої комп'ютери.

Про це передають "Ведомости" з посиланням на Reuters.

За словами представників Microsoft, деяка кількість комп'ютерів корпорації була заражена шкідливою програмою. Коли саме була зроблена кібератака, не повідомляється. При цьому, як запевнили в Microsoft, вказівок на якесь ушкодження або розкрадання даних клієнтів компанії не було.

"Подібні кібератаки недивні для Microsoft та інших компаній, які змушені боротися з рішучими і наполегливими зловмисниками", - заявив представник керівництва Microsoft Метт Томлінсон.

Реклама:

В кінці січня - початку лютого 2013 року про факти несанкціонованого доступу до своїх внутрішніх серверів повідомив цілий ряд американських компаній, установ та ЗМІ, таких як газети New York Times, Washington Post і Wall Street Journal, компанія Apple, соціальні мережі Facebook і Twitter, а також ряд міністерств і відомств.

У кібератаках американські ЗМІ звинуватили китайських хакерів. Влада Китаю назвала звинувачення безпідставними.

Раніше агентство Associated Press з посиланням на власні джерела повідомило, що уряд США розгляне можливість введення торгових санкцій проти Китаю, якщо підтвердиться, що кібератаки на американські підприємства та установи здійснюються за офіційної підтримки Пекіна.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: