Обама почне боротьбу з кібершпигунами

Четвер, 21 лютого 2013, 13:39

Адміністрація Обами оприлюднила нову стратегію, покликану захистити американські компанії від проблем, пов'язаних з кібершпигунством.

Крадіжка промислових секретів і активізація кібер-атак проти американських промислових і технологічних компаній тісно взаємопов'язані, пише CyberSecurity.

За словами президента США Обами, ці проблеми загрожують американській економіці і національній безпеці.

Згідно із оцінками, наведеними в доповіді спеціального комітету Конгресу США, в 2012 році збиток, який понесли американські компанії в результаті промислового шпигунства і кібератак, становив, щонайменше, 300 млрд доларів.

Реклама:

В результаті серії нарад на високому рівні в Білому домі і в інших установах федерального уряду було прийнято рішення різко активізувати боротьбу з економічним шпигунством, оголосили міністр юстиції Ерік Холдер і інші високопоставлені члени адміністрації.

Холдер підкреслив, що ставки ще ніколи не були настільки високі.

"У деяких країнах єдиний промисловий секрет може коштувати мільйони, а то й мільярди доларів. В результаті крадіжки такого секрету компанія може бути змушена звільняти працівників, закривати підприємства і навіть взагалі збанкрутувати", - сказав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: