Закриття справи про банкрутство "АероСвіту" незаконне - розпорядник майна

Вівторок, 12 лютого 2013, 10:28

Постанова Київського апеляційного госпсуду про припинення справи про банкрутство "АероСвіт" є незаконною.

Про це заявив розпорядник майна компанії, арбітражний керуючий Леонід Талан, передає "Інтерфакс-Україна".

"Вважаю, що постанова суду незаконна, виходячи з того, що, по-перше, Бориспільська об'єднана ДПІ за станом на 5 лютого 2013 року не є ні стороною, ні учасником процесу з точки зору закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", а значить, не має права на подачу скарг, по-друге, ухвала про порушення провадження у справі про банкрутство взагалі не оскаржується", - сказав Талан.

Він зазначив, що припинення справи про банкрутство може привести до непередбачуваних результатів у зв'язку з відміною мораторію на задоволення вимог кредиторів. Можуть відбутися примусові стягнення на користь окремих кредиторів без урахування інтересів усіх кредиторів.

Реклама:

"Мені невідомі подальші дії авіакомпанії "АероСвіт", однак, з точки зору вироблення єдиної судової практики в питаннях оскарження ухвал про порушення справи про банкрутство, я буду подавати касаційну скаргу на постанову Київського апеляційного госпсуду", - сказав Талан.

За його словами, якщо касаційна скарга буде задоволена, то провадження по справі про банкрутство авіакомпанії "АероСвіт" поновиться в частині процедури розпорядження майном, і воно буде продовжена за старим законом.

Говорячи про проведення інвентаризації майна компанії, на яку Госпсуд Київської області відвів термін до 15 лютого, Талан зазначив, що вона завершена, однак у зв'язку з прийняттям апеляційним господарським судом ухвали про припинення провадження у справі про банкрутство компанії результати інвентаризації до господарського суду передані не будуть .

Нагадаємо, Київський апеляційний госпсуд 5 лютого 2013 скасував рішення Господарського суду Київської області про порушення провадження у справі про банкрутство "АероСвіту".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: