"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Азаров розповів про держпрограму розвитку економіки

Вівторок, 22 січня 2013, 12:55

Уряд планує до 10 лютого затвердити Держпрограму активізації розвитку економіки на 2013-2014 роки.

Про це повідомив прем'єр-міністр Микола Азаров в ході першої презентації проекту цієї держпрограми членам Кабміну, передає "Інтерфакс-Україна".

"Цей документ, я думаю, ще не раз буде обговорюватися, перш за все, з точки зору збалансування його фінансовими ресурсами, і в планах уряду затвердити цей документ остаточно не пізніше першої декади лютого", - сказав Азаров.

Прем'єр підкреслив, що на сьогоднішній день проект держпрограми, який розроблявся робочою групою на чолі з першим віце-прем'єром Сергієм Арбузовим, вимагає доопрацювання.

Реклама:

"Держпрограма пройшла розгляд у всіх міністерствах і відомствах. До неї багато зауважень, і по-іншому не може бути, тому що це перший за багато років такий масштабний документ", - сказав Азаров.

За словами міністра економічного розвитку і торгівлі Ігоря Прасолова, реалізація програми повинна забезпечити зростання економіки в 2013 році на рівні не менше 3%.

При цьому він зазначив, що програма визначає 6 пріоритетів для реалізації державної економічної політики.

Згідно з проектом Держпрограми активізації розвитку економіки на 2013-2014 роки, в 2013 році в Україні планується утримувати дефіцит держбюджету на рівні не більше 1% і граничний обсяг державного боргу - не більше 25% ВВП.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: