"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ГОЛОВНІ ПОДІЇ ДНЯ

Понеділок, 21 січня 2013, 21:00

Фірташ отримав чверть мільярда на реконструкцію газопроводу

"Укртрансгаз" за результатами тендеру уклало угоду з "Зангас-НГС" на ремонт магістрального газопроводу "Уренгой-Помари-Ужгород". Вартість угоди становила 235,14 млн гривень. Як зазначається, до серпня 2014 року потрібно реконструювати лінійну частину газопроводу на ділянці км 3851,3 - км 3878,9 у Вінницькій області.

Україна може почати поставки газу зі Словаччини та Румунії

Міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький заявив, що, крім польського маршруту, Україна розробляє два додаткових напрямки реверсних поставок газу з Європи, і про них стане відомо найближчим часом.

Реклама:

Мова йде про постачання газу німецькою компанією RWE зі Словаччини, а також про імпорт палива через турецькі LNG-термінали з транзитом по території Болгарії і Румунії/

Янукович хоче розширити компетенцію Рахункової палати

Президент Віктор Янукович пропонує розширити повноваження Рахункової палати в частині здійснення контролю за доходами до держбюджету. Згідно із запропонованою редакцією, "контроль від імені Верховної ради за надходженням коштів до держбюджету та їх використання здійснює Рахункова палата".

Борг корпорації Тимошенко остаточно "повісили" на державу

Вищий госпсуд визнав законними і залишив у силі рішення госпсуду Києва про виплату Кабміном Міноборони РФ боргів корпорації ЄЕСУ.

Як зазначається, відповідну постанову колегія суддів Вищого госпсуду оголосила 21 січня, розглянувши касації Кабміну, Держказначейства та корпорації "ЄЕСУ" на рішення судів першої та апеляційної інстанцій. Дана постанова є остаточною і оскарженню не підлягає.

Мінфін хоче стягувати податок на нерухомість тільки з багатих

Мінфін пропонує оподатковувати квартири вартістю більше 1 тис розмірів мінімальної заробітної плати (МЗП, 1,147 тис гривень), встановленої законом на 1 січня звітного року, загальна площа яких перевищує 200 кв. м; дачні, садові будинки, котеджі, житлові будинки садибного типу вартістю понад 2,5 тис. МЗП, загальна площа якого перевищує 500 кв. м.

ЄБРР погіршив прогноз зростання ВВП України

ЄБРР переглянув свої макроекономічні прогнози не в кращий для України бік. За підсумками 2013 року ВВП України зросте лише на 1%. Це найгірший прогноз, озвучений для України міжнародними фінансовими організаціями.

Нацбанк збільшив портфель ОВДП на 3,7 мільярда

Портфель облігацій внутрішньої державної позики Нацбанку збільшився на 3,68 млрд гривень. Згідно з повідомленням, його портфель ОВДП досяг 111,23 млрд гривень, тоді як станом на 18 січня становив 107,55 млрд гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!