Митниця знову затримала оформлення імпортного бензину

Четвер, 8 листопада 2012, 19:11

Органи Державної митної служби України знову затримали оформлення бензинів для окремих імпортерів

Про це повідомили в опитаних агентством "Інтерфакс-Україна" компаніях.

"Ми отримали листа від Socar Energy Ukraine і "КЛО" про те, що у них є затримки з оформленням нафтопродуктів ... Як далі розвивається ситуація - краще розкажуть вони. Але, наскільки я розумію, щодо Socar змін немає", - сказав заступник голови представництва Orlen Lietuva в Україні Олександр Шевченко.

"Прес-служба Socar наразі не коментує ситуації. Водночас, за даними джерел на ринку, "бензин для Socar з Польщі стоїть вже тиждень", - пише агентство.

Реклама:

У свою чергу, проблема з оформленням бензину, імпортованого столичної мережею АЗС "КЛО", вирішилася у більш стислі терміни.

"У нас була затримка з 5 листопада. 8 листопада  бензин розмитнили, ми отримали постійну декларацію на нього", - повідомили агентству в прес-службі "КЛО".

В Асоціації операторів ринку нафтопродуктів України також підтвердили виникнення складнощів у деяких імпортерів.

"Є така проблема, точніше - була. Сьогодні ми "підняли на ноги" послів відповідних держав, було втручання з боку МЗС з цього приводу, я так розумію. Ситуація вирішилася - імпорт пішов. Але загалом це погано - коли немає єдиних правил гри", - резюмував глава асоціації Леонід Косянчук.

У прес-службі Держмитслужби агентству повідомили, що проблем з оформленням бензинів компанією "КЛО" немає. Однак відомство поки що не надало інформації про перебіг оформлення імпортного бензину для Socar.

Нагадаємо, з вечора 17 жовтня - ранку 18 жовтня розмитнення вантажів по всій Україні практично зупинилася.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: