"Укрістгаз" купив Харківську ТЕЦ-5

Середа, 7 листопада 2012, 11:47

ФДМУ продав 94,48% акцій ПАТ Харківська ТЕЦ-5 за 339,9 тис гривень при стартовій ціні 329,4 млн гривень.

Про це повідомляє прес-служба ФДМУ, передає "УНІАН".

У конкурсі взяли участь ТОВ "Газконтіненталь", а також ПАТ "Укрістгаз".

Обидві компанії запропонували за пакет акцій суму, рівну початковій ціні. Крок торгів становив 3,5 млн гривень. У ході торгів було зроблено 3 кроки. Торги зупинилися на позначці 339,9 млн гривень, запропонованої "Укрістгазом".

Реклама:

У відповідність із умовами конкурсу потенційний покупець повинен був надати підтвердження ведення діяльності з видобутку природного газу українського походження та наявність ліцензії на користування надрами з загальними залишковими запасами природного газу на території України не менше 1 млрд кубометрів.

Покупець, згідно з умовами конкурсу, зобов'язаний здійснити модернізацію та реконструкцію об'єктів підприємства, забезпечити вирішення соціальних питань.

"Харківська ТЕЦ-5 займається забезпеченням електроенергією і теплом побутових, промислових і бюджетних споживачів міста Харкова.

Чистий збиток ХТЕЦ-5 по МСФО в січні-вересні 2012 року склав 413,648 млн гривень. Чистий дохід підприємства за дев'ять місяців склав 974,995 млн гривень, валовий прибуток - 38,561 млн гривень.

ТОВ "Укрістгаз" (Київ) створена в 2011 році, її засновником стала Фінансова інжинірингова компанія.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: