"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Стабфонд Дніпропетровської облради придбав зерно, піднявши ціни

Вівторок, 6 листопада 2012, 09:36

КП "Регіональний стабілізаційний фонд" Дніпропетровської облради уклало угоду з ДП "Регіональний стабілізаційний фонд" на придбання 50 тис тонн зернових на суму 96,75 млн гривень.

Про це повідомляє сайт "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Це вже четверта угода комунального підприємства на придбання зерна з кінця липня, яке контрактувало зерно однаковими партіями по 50 тис тонн.

В вересні зерно було придбано за 89,25 млн гривень, в серпні ціна закупівлі становила 83,75 млн гривень, в липні – 78,75 млн гривень.

Реклама:

Відтак загалом замовлено зерна на 348,5 млн гривень.

Під час проведення першої закупівлі фермери жалілись, що чиновники змушують їх здавати до регіонального фонду третину вирощеного врожаю за цінами значно нижчими від ринкових.

Тим, хто відмовлявся від збиткових оборудок, виписували штрафи.

Програма "Регіональний стабілізаційний фонд" реалізується в Дніпропетровській області для недопущення підняття цін на хлібобулочні вироби.

Нагадаємо, днями голова уряду і лідер Партії регіонів Микола Азаров заявив, що соціальні сорти хлібу дорожчати не будуть, оскільки для цього немає підстав.

Як повідомлялося, голова ради об'єднання підприємств хлібопекарської промисловості "Укрхлібпром" Олександр Васильченко заявив, що у листопаді по всій Україні зростуть ціни на хліб.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: