Греції пророкують відмову від євро

Четвер, 29 листопада 2012, 14:24

Греція в будь-якому випадку відмовиться від євро, а криза в єврозоні триватиме ще кілька років.

Про це йдеться в довгостроковому прогнозі, підготовленому Citi Group, передає "Лента.ру" з посиланням на "Інтерфакс".

У прогнозі зазначається, що останні заходи влади Євросоюзу, спрямовані на боротьбу з кризою, не принесуть серйозних результатів.

За прогнозами аналітиків Citi, вихід Греції з єврозони відбудеться не пізніше 2017 року. До того ж терміну станеться і реструктуризація боргових зобов'язань інших європейських держав. В даний час значний державний борг мають Іспанія, Італія, Португалія та Ірландія.

Реклама:

Аналітики банку очікують, що рецесія в єврозоні триватиме до 2014 року, але повний розвал єврозони або неконтрольований дефолт однієї з країн вони вважають малоймовірним. На думку Citi, ніхто не буде добровільно виходити з валютного союзу, і навіть дефолтні держави будуть намагатися залишитися в зоні євро.

В Citi відзначають, що роль єдиних європейських регуляторів та органів влади ЄС буде зростати, але парламенти окремих країн будуть все рідше погоджуватися з їхніми рішеннями. У зв'язку з цим, вважають в банку, єдиний бюджетний союз створити не вдасться. Створення банківського союзу, відзначається в прогнозі, буде недостатньо.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: