"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Відомство Арбузова вже перевиконало річний план "збирача" податків

Вівторок, 9 жовтня 2012, 18:25

Перерахування Нацбанку до держбюджету за січень-вересень становили 12,6 млрд гривень.

Про це повідомляє "УНІАН" з посиланням на прес-службу Мінфіну.

"Станом на 1 жовтня 2012 року до державного бюджету України надійшло 12,6 млрд гривень коштів, що перераховуються Національним банком згідно із законом України "Про Національний банк України", - говориться в повідомленні прес-служби.

Раніше екс-міністр фінансів України Віктор Пинзеник висловлював стурбованість надмірним збільшенням надходжень до держбюджету від Нацбанку, які не передбачені чинним законодавством.

Реклама:

"Все більше і більше насторожує "високопродуктивна робота" такого "збирача податків", як НБУ. Якщо за 9 місяців митниця збільшила надходження на 13,2%, податкова служба лише на 3,4%, то НБУ перерахував до бюджету в 2,2 рази більше, ніж у січні-вересні 2011 року. Нацбанк вже місяць тому міг рапортувати про виконання річного плану доходів", - заявляв Пинзеник.

Як відомо, згідно із Законом "Про Національний банк України", 50% свого прибутку НБУ має спрямовувати до своїх резервів до тих пір, поки їх сума не буде дорівнювати 10% обсягу грошово-кредитних зобов'язань Нацбанку. Інша половина прибутку прямує до держбюджету в наступному за звітним році.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: