"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Мінфін "помилував" банк "Київ"

Середа, 3 жовтня 2012, 14:47

Міністерство фінансів України не бачить підстав для ліквідації банку "Київ". 

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на повідомлення Мінфіну.

У відомстві відзначили, що відповідно до закону України "Про банки і банківську діяльність", ліквідація банку - це процедура припинення функціонування банку як юридичної особи відповідно до положень цього закону та закону України "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб". 

Статтею 77 закону "Про банки і банківську діяльність" встановлено, що банк може бути ліквідований за рішенням власників банку та в разі відкликання Національним банком України банківської ліцензії за власною ініціативою або за пропозицією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

Реклама:

При цьому Нацбанк має право відкликати банківську ліцензію за власною ініціативою в разі, якщо буде виявлено, що документи, надані для отримання банківської ліцензії, містять недостовірну інформацію, або якщо банк не виконав жодної банківської операції протягом року з дня отримання банківської ліцензії.

У міністрестві повідомили, що статтею 44 закону  "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб" встановлено, що Фонд вносить в НБУ пропозицію про відкликання банківської ліцензії та ліквідації банку.

"Враховуючи викладене, на сьогодні відсутні підстави для ліквідації АКБ "Київ", - підкреслили у Мінфіні.

Нагадаємо, 24 вересня заявив глава Нацбанку Сергій Арбузов в інтерв'ю виданню "Дзеркало тижня. Україна" заявив, що активи банку "Київ" будуть передані в Родовід Банк і Укргазбанк.

За його словами, учасники ринку вважають це кращим виходом з ситуації нестачі потенційних покупців на державні банки. Втім, на їхню думку, знайти покупця для Укргазбанку буде легше.

Ідея повернути кошти, витрачені з держбюджету на рекапіталізацію проблемних банків, може не реалізуватися.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: