"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

S&P може знизити рейтинг Києва

Понеділок, 29 жовтня 2012, 18:24

Рейтингове агентство Standard & Poor's помістило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) столиці України Києва "B-" на перегляд з можливістю зниження.

Про це йдеться у повідомленні агентства, передає "Інтерфакс-Україна".

"Внесення рейтингу в CreditWatch відображає нашу заклопотаність з приводу більш повільного, ніж очікувалося, прогресу Києва у здійсненні свого плану з рефінансування виплати за єврооблігаціями на 250 млн доларів 26 листопада внутрішніми облігаціями на 3,5 млрд гривень (440 млн доларів)", - сказано в повідомленні.

S&P вказує, що до 26 жовтня було залучено лише 0,56 млрд гривень, і ця сума вже була використана для часткового погашення одного з банківських кредитів на 0,75 млрд гривень.

Реклама:

"Враховуючи відсутність альтернативного сценарію погашення заборгованості, ми припускаємо, що підтримка центрального уряду може знадобитися", - відзначає агентство, вказуючи також на слабке виконання бюджету та дуже низьку ліквідність.

На думку S&P, підтримка може бути надана шляхом купівлі держбанками облігацій на 3 млрд гривень або прямим фінансуванням з держбюджету.

Агентство додає, що брак часу залишає місту менше простору для маневру, що підвищує ймовірність технічних чи інших труднощів у розміщенні достатнього обсягу внутрішніх облігацій.

Як повідомлялося, глава Київської міської державної адміністрації Олександр Попов в кінці вересня заявив, що Київ зможе залучити достатню суму коштів, аби вчасно погасити єврооблігації на 250 млн доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: