"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

З листопада в Україні зростуть ціни на хліб

Понеділок, 29 жовтня 2012, 15:51

У листопаді по всій Україні зростуть ціни на хліб.

Про це заявив голова ради об'єднання підприємств хлібопекарської промисловості "Укрхлібпром" Олександр Васильченко, передає Forbes.

"Хвиля мине лише ті регіони, які зуміли вийти на ринковий рівень вартості хліба раніше. Але таких всього три - Харків, Крим та Хмельницька область. Жителям всіх інших областей потрібно готуватися до подорожчання. Підвищення цін не буде вбивчим", - сказав Васильченко.

На його думку, ціни зростуть приблизно на 10%. Це означає, що буханець хліба подорожчає на 0,5 гривні.

Реклама:

"Дуже серйозно хитнуло зерновий ринок: вартість зерна 3 класу вже сягає 2,2 тис гривень за тонну, а ще нещодавно не перевищувала 1,9 тис гривень за тонну. Борошно, відповідно, теж подорожчало і продовжує дорожчати. Борошномели уже попередили, що з 1 листопада підвищують відпускні ціни ще на 100 гривень за тонну", - зазначив Васильченко.

"Те, що нам пропонує уряд у боротьбі зі зростанням цін на хліб, - це мука з Аграрного фонду. У цьому році вона на 3-7% (залежно від сорту) дорожче, ніж у минулому, і майже так само дорога, як на відкритому ринку", - зауважив голова ради "Укрхлібпрому".

Він також сказав, що заборонивши експорт з 15 листопада, уряд домігся лише того, що спрацює не раніше, ніж у першому кварталі 2013 року.

"Ембарго буде сприяти тільки стабілізації цін, але ніяк не призведе до їх зниження і не скасує назрілу необхідність продавати хліб дорожче", - підсумував експерт.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: