Янукович похвалив Ахметова

Четвер, 18 жовтня 2012, 16:07

Президент Віктор Янукович відзначив високий внесок компанії "Систем Кепітал Менеджмент" у залучення інвестицій в економіку країни.

Про це глава держави заявив на церемонії відкриття нової повітророздільної установки на Єнакіївському метзаводі, що входить до групи "Метінвест", передає "Інтерфакс-Україна".

"Цей пілотний проект, який буде реалізований на заводі спільно з французькою компанією (Air Liquide), яка інвестує в проект близько 115 млн євро прямих інвестицій. Це будуть інвестиції в нашу економіку, нашу металургійну галузь", - сказав Янукович .

При цьому він додав, що подібний проект реалізується в Україні вперше і від успішності його реалізації буде багато залежати в перспективі.

Реклама:

"СКМ, яка є замовником цього проекту, є одним з лідерів металургійного виробництва, і після закінчення цього будівництва вона одержить необхідний газ (кисень, азот і аргон) за цінами приблизно на 25% нижче існуючих, тому що це підприємство буде застосовувати зовсім нові технології", - підкреслив Янукович.

Нагадаємо, компанія "Систем Кепітал Менеджмент" належить олігарху Рінату Ахметову.

Як повідомлялося, нещодавно СКМ Ахметова збільшила свою частку в статутному капіталі найбільшого в Україні вантажного залізничного перевізника "Лемтранс" до 100%.

За даними "Української правди", раніше 60% "Лемтрансу" належали структурам близьким до Ріната Ахметова, а 40% фірмам у яких простежувалися зв'язки з президентом Віктором Януковичем.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: