Клименко слідує заповітам Авраама Лінкольна

Понеділок, 1 жовтня 2012, 09:08

З реформою податкової системи України поспішати не будуть.

Про це заявив голова Державної податкової служби Олександр Клименко в інтерв'ю газеті "Комерсант-Україна".

"Найближчим часом законопроект щодо реформування системи поданий не буде, тому що ще йдуть консультації з бізнесом. Як казав Авраам Лінкольн:" Якби у мене було шість годин на те, щоб зрубати дерево, чотири з них я б витратив на заточення сокири ", - зазначив Клименко.

"Ми орієнтуємося на ці чотири години. Ми нікуди не поспішаємо, горизонт нашого планування - мінімум вісім років, тому ми повинні розуміти, що бізнес думає з цього приводу", - сказав глава ДПС.

Реклама:

За його словами, поки не пройде ретельне і реальне обговорення, даний законопроект не буде вноситися ні в Кабмін, ні в Верховну раду.

"Не можна всіх ставити в однакові умови і не можна поспішати в цих питаннях. Ми повинні чітко вивірити з бізнесом свої кроки, щоб не допустити аналога" шокової "терапії. Але є новації, які сьогодні є більш актуальними. Мова йде про законопроект, який у середу був представлений в Кабміні ", - сказав глава ДПС, відповідаючи на запитання журналіста про диференціацію ставки податку з обороту по галузях.

Крім того, за словами Клименка законопроект передбачає посилення контролю над підакцизними товарами, спрощення реєстрації платників ПДВ в електронному вигляді, зниження ставок єдиного податку для 5-ї і 6-ї груп платників та інші моменти, необхідні для спрощення процедури адміністрування податків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: