Кредитні спілки переходять на міжнародний рівень

Четвер, 27 вересня 2012, 09:18

Кредитні спілки будуть зобов'язані складати фінансову звітність за міжнародними стандартами тільки з 1 січня 2014 року.

Про це пише видання "Коммерсант-Україна".

26 вересня Міністерство фінансів оприлюднило проект змін до постанови № 416/2000 "Про затвердження порядку подання фінансової звітності", яким запропонувало відкласти для КС на рік термін переходу на міжнародні стандарти фінансової звітності.

З українських бухгалтерських стандартів на міжнародні фінансові компанії та ломбарди перейдуть з 2013 року. Перехід страховиків, банків та публічних акціонерних товариств на МСФЗ завершився 1 січня 2012 року.

Реклама:

Ініціатором змін стали самі кредитні спілки. На початку серпня Всеукраїнська асоціація кредитних спілок і Національна асоціація кредитних спілок звернулися до уряду з проханням скасувати обов'язкове використання МСФЗ кредитними спілками з 1 січня 2013 року.

У КС запевняли, що звітність за міжнародними стандартами потрібна для залучення інвесторів, у тому числі міжнародних, а це не стосується діяльності КС в Україні.

Учасники ринку відзначають, що перехід на МСФЗ може супроводжуватися еволюцією самої системи кредитної кооперації. Асоціації пропонують розширити перелік послуг КС. Зараз їх всього дві - залучення депозитів і видача кредитів.

Однак за останній рік попит на кредитування з боку фізичних осіб знизився, і КС вже хочуть отримати право кредитувати невеликих сільгоспвиробників.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!