Банкіри обіцяють зниження комісійних за безготівкові розрахунки

Субота, 22 вересня 2012, 15:01

Обмеження готівкових розрахунків в Україні супроводжуватиметься зниженням комісійних банків за безготівкові розрахунки клієнтів.

Таку думку, зокрема, висловила регіональний менеджер "Райффайзен Банку Аваль" Марія Стець, передає ZN.UA.

Експерт також звернула увагу на те, що невеликі підприємства дедалі охочіше встановлюють термінали для проведення безготівкових розрахунків.

"Статистика показує, що в червні цього року в порівнянні з четвертим кварталом минулого року є позитивна тенденція в зацікавленості клієнтів по встановленню терміналів", - додала Стець.

Реклама:

Директор західного роздрібного регіонального центру "Правекс-банку" Володимир Чорненький зазначив, що в законопроекті №10656, який передбачає надання права НБУ встановлювати граничну суми готівкових розрахунків, є рекомендація щодо зменшення відповідних комісійних. Сприятиме ж цьому і зниження витрат банків на обслуговування готівкового обігу.

"В середньому витрати по обслуговуванню одного банкомату коливаються в 400-700 доларів в місяць. Банки будуть зацікавлені зменшити комісію, тому що зменшаться затрати на опрацювання готівки", - додав фахівець.

При цьому він констатував, що на ринку вже окреслилася тенденція до зниження комісійних. Спонукає ж до цього гостра конкуренція між учасниками ринку.

"У (міжнародних) платіжних систем у правилах є норма, що на окремих ринках національне законодавство має більш високі пріоритети. Тому, ця норма за допомогою регулятора буде домінувати над правилами платіжних систем", - додав начальник управління платіжних систем та інструментів "Сбєрбанку Росії" Андрій Поддерьогін.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!