Ахметов банкрутить київський завод

Вівторок, 28 серпня 2012, 13:47

"Київенерго" добилося порушення справи про банкрутство заводу "АТЕК".

Як повідомляє Інтерфакс-Україна, Київський госпсуд після майже восьмимісячної судової тяжби визнав безспірними вимоги "Київенерго" до ЗАТ "АТЕК" на суму 1,737 мільйона гривень і в рамках порушеної наприкінці минулого року справи про банкрутство.

Також суд призначив розпорядником майна ЗАТ Сергія Косякевіча з Білої Церкви.

Як йдеться у визначенні суду, яким було завершено підготовче засідання у справі про банкрутство, наступний етап - попереднє судове засідання - призначене на 13 листопада цього року, а перші збори кредиторів - на 23 листопада.

"Київенерго", виконуючи судовий вердикт, опублікувало оголошення про порушення справи про банкрутство, з якого відраховується 30-денний термін для прийому заяв кредиторів.

Згідно з матеріалами справи, борг "АТЕК" перед "Київенерго" тягнеться з 2009 року, однак стягнути його в рамках виконавчого провадження не вдалося. Справа про банкрутство була порушена 27 грудня 2011 року, однак підготовче засідання суду затяглося.

У визначенні суду від 14 серпня зазначається, що арбітражний керуючий був обраний з числа осіб, які не мають жодних зв'язків з будь якої сторони.

ЗАТ "АТЕК" (раніше Київський екскаваторний завод "Червоний екскаватор") є крупним українським машинобудівним підприємством, однак в останні роки обсяг його продажів істотно знизився.

Підприємство останні п'ять років є збитковим, хоча в минулому році йому скоротити збиток на 5,3% - до 5,19 мільйонів грн.

Як відомо, "Київенерго" належить бізнесмену Рінату Ахметову.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!