Держфірма Коломойського заплатить "Привату" третину мільярда за переробку нафти за завищеними цінами

П'ятниця, 10 серпня 2012, 11:44

ПАТ "Укртранснафта" 3 серпня за результатами тендеру уклало угоду з ПАТ "Транснаціональна фінансово-промислова нафтова компанія "Укртатнафта" на послуги з переробки 560 тис. тонн нафти марки Tengiz та комплекс пов’язаних із цією діяльністю послуг.

Про це повідомляє портал "Наші гроші" із посиланням на публікацію у "Віснику державних закупівель".

Переробка сирої нафти, придбаної у пов’язаної з "Росукренерго" фірми "Transit S.A." (Швейцарія) за завищеними цінами, коштуватиме 670 гривень за тонну, або 375,2 млн гривень за всю партію.

Це майже втричі дорожче від вартості переробки нафти, яку минулого року "Нафтогаз України" замовив на "Лисачанському НПЗ" по 288 гривень за тонну.

Реклама:

Також замовлено перевалку сирої нафти з залізничного транспорту в резервуари учасника по 7,16 гривні за тонну, зберігання світлих і темних нафтопродуктів по 1 гривні за тонну на добу.

Вартість вивантаження світлих нафтопродуктів на автомобільний транспорт склала 9,6 гривні за тонну, на залізничний транспорт – 17,04 гривні за тонну.

Також замовлене вивантаження газу скрапленого на автомобільний транспорт по 30 гривень за тонну та зберігання скрапленого газу по 6,7 гривні за тонну на добу.

У тендері окрім "Укртатнафти" брало участь лише ПАТ "НПК Галичина". Обидві компанії контролюються групою "Приват" Ігоря Коломойського.

Державну "Укртранснафту" очолює Олександр Лазорко з групи "Приват".

Як відомо, на початку 2012 року "Укртранснафта" уклала низку угод на постачання 300 тис. тонн азербайджанської нафти, перевалку мазуту, зберігання та переробку нафти.

Цей бізнес-процес аналітики ринку називають економічно вигідним для бізнесу групи "Приват" і збитковим для державної скарбниці.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: