"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Азія до 2020 року збільшить інвестиції до 400 мільярдів доларів

Субота, 7 липня 2012, 14:56

Іноземні інвестиції з країн Азії досягнуть до 2020 року обсягу в 400 млрд доларів, впевнені аналітики з Ernst & Young.

У дослідженні "За межами Азії: стратегія, що забезпечує економічне зростання" аудиторська компанія опитала 600 керівників азіатських корпорацій, передають "Вести Экономика".

У список аналізованих країн увійшли Сінгапур, Малайзія, Тайвань, Південна Корея, Таїланд, Індонезія, Гонконг, В'єтнам і материковий Китай.

За даними E&Y, важливі відмінності між компаніями визначаються ступенем їх інтернаціоналізації.

Реклама:

Глобально орієнтовані компанії (ведуть бізнес на неазіатських ринках) вирішують проблеми зростання іншими способами, ніж гравці, які діють на регіональному ринку.

Нові ринки для азіатських компаній виглядають як можливість розширення клієнтської бази, збільшення споживання своїх товарів, а також отримання нових технологій.

42% керівників глобально орієнтованих компаній вважають Китай найкращою країною для зростання.

Після Китаю менеджери ставлять Індію (33%).

За нею йде Індонезія (29%) і В'єтнам (25%), а країни Близького Сходу, Північної Африки і Бразилії перспективними вважають 24% директорів.

Регіонально орієнтовані компанії вважають найбільш комфортними для вкладення інвестицій країни Західної Європи (32%), Близького Сходу та Північної Африки (по 28%), Бразилії (20%).

Росію вважають перспективним місцем для інвестицій 18% опитаних керівників.

Як правило, компанії в процесі економічної експансії переходять від прямого експорту до встановлення представництв в регіоні.

Азіатські компанії (як регіональні, так і глобальні) надають велике значення регіональним представництвам, прямому експорту, франшизам і ліцензіям для виходу на нові ринки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: