Shell витратить в Україні 200 мільйонів на буріння трьох свердловин

Четвер, 5 липня 2012, 16:45

Компанія Shell планує витратити близько 200 млн доларів у рамках договору про спільну діяльність із ДК "Укргазвидобування" на буріння трьох пошукових свердловин для розвідки покладів газу в Харківській області.

Про це повідомив голова компанії Shell в Україні Грехем Тайлі, передає "Інтерфакс".

"За проектом спільної діяльності у нас є зобов'язання витратити близько 200 мільйонів доларів на буріння трьох свердловин. Це стосується початкового етапу пошуково-розвідувальних робіт у рамках договору про спільну діяльність із "Укргазвидобуванням". Якщо проект буде успішним, сума може бути більшою", - сказав Тайлі.

"Ми перебуваємо на початковій стадії проведення робіт. На буровому майданчику працює підрядник із проведення будівельних робіт "Монтажтрансгаз". Наразі вони доправляють обладнання на майданчик", - розповів Тайлі.

Реклама:

За його словами, буріння першої свердловини заплановано розпочати у вересні 2012 року.

Тайлі також наголосив, що йдеться про видобуток газу ущільнених пісковиків, основна відмінність якого від сланцевого газу - глибина і спосіб видобутку.

Як повідомлялося, у травні 2012 року Shell перемогла в конкурсі на право укладення угоди про розподіл продукції (УРП) на розробку Юзівської площі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: