"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Азаров запевнив, що довіряє прогнозам МВФ і Світового банку

П'ятниця, 20 липня 2012, 18:51

Представники МВФ, Світового банку та інших фінорганізацій, які моніторять ситуацію в Україні, мають можливість досить точно і реалістично прораховувати прогнози розвитку економіки України.

Про це заявив прем’єр-міністр Микола Азаров на своїй сторінці у мережі Facebook.

"І уряд до них уважно прислухається. Іноді ці прогнози збігаються з нашими. Іноді відрізняються. Але це зовсім не означає, що вони щось роблять навмисно або з якоюсь метою", - заявив прем’єр.

За його словами, найголовніше завдання - зробити прогноз реалістичним, тому що від цього прогнозу залежить планування видатків бюджету, проведення грошово-кредитної політики Нацбанку і цілий ряд інших найважливіших напрямків політики держави.

Реклама:

"Зараз основні чинники, які визначають зниження прогнозних показників, такі.

Перше - економічна рецесссія в Євросоюзі, а значить і зниження попиту на цілий ряд товарних позицій нашої економіки. Друге - банківська криза, а значить і відсутність вільних фінансових ресурсів для інвестування в нашу економіку", - зазначив Азаров.

На його думку, третім чинником є боргова криза, яка означає великі труднощі в доступі до ринку капіталу для фінансування дефіциту бюджету, уповільнення темпів економічного розвитку таких великих країн, як Китай, зниження прогнозу з урожаю ранніх зернових.

"Є внутрішні чинники, є зовнішні фактори. І є нарешті заходи уряду щодо мінімізації впливу негативних факторів на економіку України. І ось, коли це все зводиться до єдиного цілого, а конкретні цифри визначають прогнози зростання економіки, ось тут може виникати дискусія. Тут можуть бути різночитання. Ми з довірою і повагою ставимося до цих прогнозів", - підсумував Азаров.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: