"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Китай обіцяє стримувати ризики під час реформ

Понеділок, 2 липня 2012, 16:38

Китай обіцяє сконцентруватися на обмеженні фінансових ризиків при проведенні реформ, спрямованих на підтримку зростання економіки.

Про це заявив в понеділок Центробанк Китаю, пише Reuters.

"Ми будемо як і раніше поглиблювати ключові реформи, включаючи ті, що стосуються ринково орієнтованих процентних ставок і формування механізму регулювання валютних курсів, щоб створити здорову обстановку для підтримки порівняно стабільного і швидкого зростання", - йдеться в короткому резюме Центробанку про фінансову стабільність.

Китай буде заохочувати інновації фінансових компаній, одночасно регулятори будуть "ретельно стежити за ризиками нефінансових інститутів, що володіють фінансовими функціями", заявив Центробанк.

Реклама:

Регулятор пообіцяв посилити і заходи протидії циклічності, щоб запобігати системним ризикам в економіці.

Аналітики попереджають, що уповільнення зростання в Китаї може привести багато компаній, включаючи ті, якими управляють місцеві уряди, на грань банкрутства, що, в свою чергу, збільшить число "поганих" банківських кредитів.

Зростання ВВП Китаю в другому кварталі майже напевно впало нижче 8%, так як попит вдома і за кордоном скорочується.

Нагадаємо, нещодавно провідні фінансові регулятори Китаю заявили, що будуть рішуче продовжувати кампанію, спрямовану на реформування і зміну балансу другої за величиною в світі економіки, незважаючи на уповільнення зростання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: