"Нафтогаз" може створити з казахами СП для розвитку мережі АЗС

Понеділок, 16 липня 2012, 15:41

НАК "Нафтогаз України" і нафтогазова компанія The Rompetrol Group N.V. - Амстердам, Нідерланди - 16 липня в Києві підписали меморандум про співробітництво, що передбачає, зокрема, можливість створення СП для створення та розвитку роздрібної мережі автозаправних станцій у пріоритетних регіонах і великих містах України.

Про це "Українським Новинам" повідомила прес-служба "Нафтогазу".

Крім того, меморандум передбачає підвищення рівня завантаження державних потужностей із перевалки нафти і нафтопродуктів, створення й розвиток системи вторинної логістики ринку нафтопродуктів, підвищення стандартів якості та впровадження передових європейських технологій маркетингу на ринку нафтопродуктів України.

"У перспективі ми сподіваємося довести кількість АЗС у рамках спільного проекту до 700 одиниць. При цьому ми запропонуємо нашим клієнтам як преміальний, так і більш економічний паливні бренди", - сказав заступник голови правління "Нафтогазу" Євген Корнійчук.

Реклама:

У свою чергу генеральний директор Rompetrol Group Жанат Тусупбеков зазначив, що група з 2009 року присутня на ринку нафтопродуктів України і розглядає його як пріоритетний у своїй стратегії.

Rompetrol представлена в Україні компанією Rompetrol Ukraine (штаб-квартира в Одесі), що займається поставками нафтопродуктів із НПЗ Petromidia (Румунія).

Rompetrol Group працює в 13 країнах, маючи активи у Франції, Румунії, Іспанії та Південно-Східній Європі.

Основними напрямками діяльності компанії є переробка нафти, збут і торгівля нафтопродуктами.

100% групи належить державній нафтогазовій компанії Казахстану "КазМунайГаз".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: