"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ремонт доріг: покращення для обраних і закупівлі в "наближених"

П'ятниця, 13 липня 2012, 16:00

З держбюджету 2012 року виділили сотні мільйонів гривень на ремонт доріг, і замовлення на них отримали компанії близькі до держчиновників та депутатів різних рівнів.

Про це пише "Тиждень".

Так, нагадує видання, на ремонт 27 кілометрів дороги до мисливських угідь Віктора Януковича в Сухолуччі виділили 68,69 млн грн.

А у Донецьку дорогу на вулиці, де живе дружина президента, відремонтують за 8,2 млн грн.

Реклама:

На ремонт дороги до села Плюти (Київська область), куди їздить міністр юстиції Олександр Лавринович, виділили 25,56 млн грн. Серед сусідів Лавриновича – один із суддів Печерського суду та екс-голова Секретаріату президента Олег Рибачук.

В Одесі виділили 2,05 млн гривень на ремонт "не більше 500 метрів" дороги, яка веде від палацу "регіонала" Сергія Ківалова до п’ятизіркового готельно-оздоровчого комплексу Maristella Club, який приписують родині нардепа Юрія Крука. На цьому шляху розташована також земельна ділянка, яку орендує "регіонал" Василь Хмельницький.

Підряд на ремонт цієї ділянки отримав "Ростдорстрой" – фірма з бізнес-угрупування голови фракції ПР в Одеській міськраді Геннадія Труханова та члена цієї фракції Юрія Шумахера.

3,5 млн грн на ремонт доріг у селі Нові Петрівці, де знаходиться резиденція "Межигір’я", отримала фірма екс-голова служби доріг (2005-2007) Миколи Скоростецького.

Корпорація "Альтком", власниками якої є донецькі бізнесмени Олександр Тисленко та Сергій Павлічев та яку приписують до сфери впливу Бориса Колеснікова, в рамках програми з підготовки до Євро-2012 з 2008 року отримала підряди на суму 11,94 млрд грн.

Цього року "Альткому" виділили 102,52 млн грн на реконструкцію трьох ділянок дороги Знам’янка – Луганськ – Ізварине загальною довжиною 5,5 км та 255,64 млн грн на реконструкцію трьох ділянок загальною довжиною 6,2 км (тож середня вартість робіт – 41,23 млн грн/км).

Ще"Альтком" отримав 471,34 млн грн. на реконструкцію кількох ділянок дороги Київ – Харків – Довжанський (на Ростов-на-Дону) в обхід міста Лубни. І 265 млн грн фірма отримає на реконструкцію автодороги Запоріжжя – Донецьк (обхід Донецька, четверта черга).

Фірмі, акціонерами якої є екс-міністр транспорту Леонід Костюченко, а також Сергій Костюченко, який раніше очолював Дніпропетровську службу автодоріг та був секретарем Дніпропетровської міськради, у травні виділили 439 млн грн.

Разом із іншим підрядником вони повинні збудувати автодорогу Знам’янка - Луганськ - Ізварине (на Волгоград) на ділянці обходу Дніпропетровська (5,7 км) на суму 504,15 млн грн. Відтак середня вартість будівництва 1 км дороги без врахування споруд – близько 48 млн грн.

Заступник міністра інфраструктури Костянтин Єфіменко та головний тренер української збірної з мотокросу Сергій Пащинський за 24 мільйони відремонтують дороги в Бучі та Білій Церкві (Київська область).

А у Харкові фірма призначеного у 2010 році радника Геннадія Кернеса Володимира Чумакова отримала у квітні 19,22 млн грн на ремонт вулиці.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!