Уряд дозволив акціонування двох "дочок" "Нафтогазу"

Понеділок, 18 червня 2012, 10:44

Кабінет міністрів дозволив акціонування "дочок" "Нафтогазу України" – ДК "Укртрансгаз" і ДК "Укргазвидобування".

Про це ідеться в оприлюдненому на урядовому веб-порталі розпорядженні № 360-р "Про реорганізацію дочірніх компаній Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" від 13 червня.

"Відповідно до частини четвертої статті 7 закону "Про трубопровідний транспорт" реорганізувати Дочірню компанію "Укртрансгаз" НАК "Нафтогаз України" шляхом перетворення в публічне акціонерне товариство "Укртрансгаз". Погодитися з пропозицією Міністерства енергетики та вугільної промисловості щодо реорганізації Дочірньої компанії "Укргазвидобування" НАК "Нафтогаз України" шляхом перетворення в публічне акціонерне товариство "Укргазвидобування", - ідеться у документі.

Згідно із розпорядженням, управління корпоративними правами стосовно "Укртрансгазу" і "Укргазвидобування", здійснює НАК "Нафтогаз України" за погодженням з Міністерством енергетики та вугільної промисловості відповідно до законодавства.

Реклама:

Як відомо, "Укртрансгаз" експлуатує систему магістральних газопроводів і підземних сховищ газу країни.

Пропускна здатність газотранспортної системи України на вході становить 288 млрд кубометрів, на виході - 178,5 млрд кубометрів, у тому числі до країн Європи 142,5 млрд кубометрів, Молдови - 3,5 млрд кубометрів.

"Укргазвидобування" є найбільшою газовидобувною компанією країни, яка забезпечує близько 75% загального видобутку газу в країні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: