До 2015 року Путін хоче створити Євразійський економічний союз

Понеділок, 7 травня 2012, 20:25

Президент Росії Володимир Путін доручив МЗС РФ та іншим органам виконавчої влади сприяти створенню Євразійського економічного союзу виходячи з відкритості приєднання інших держав, насамперед СНД.

Про це йдеться в указі "Про заходи щодо реалізації зовнішньополітичного курсу Російської Федерації", передає УНІАН.

Міністерству закордонних справ разом з іншими органами виконавчої влади РФ у відносинах з державами СНД доручено "сприяти поглибленню євразійської інтеграції в рамках Митного союзу і Єдиного економічного простору Російської Федерації, Республіки Білорусь і Республіки Казахстан і створенню до 1 січня 2015 року Євразійського економічного союзу, виходячи з відкритості цих процесів для приєднання інших держав, насамперед членів Євразійського економічного співтовариства і учасників Співдружності Незалежних Держав".

Путін також постановив розглядати розвиток багатосторонньої взаємодії та інтеграційних процесів на просторі СНД як ключовий напрям зовнішньої політики Російської Федерації, і послідовно проводити курс на подальший розвиток різнопланового співробітництва держав – учасниць СНД в соціально-економічній, гуманітарній, правоохоронній та інших сферах.

Реклама:

Крім того, МЗС РФ вказано сприяти набранню чинності і практичній реалізації Договору про зону вільної торгівлі від 18 жовтня 2011 року.

Путін окремо постановив продовжувати брати активну участь у пошуку шляхів вирішення Придністровської проблеми на основі поваги суверенітету, територіальної цілісності і нейтрального статусу Республіки Молдова при визначенні особливого статусу Придністров'я.

Також Путін дав вказівку зміцнювати організацію договору про колективну безпеку і продовжувати послідовну роботу на користь врегулювання Нагірно-Карабахського конфлікту.

Згідно з указом Путіна, Росія активно сприятиме становленню Республіки Абхазія і Республіки Південна Осетія як сучасних демократичних держав, зміцненню міжнародних позицій, забезпеченню надійної безпеки і соціально-економічної відбудови цих республік.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: