"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Нафтогаз" прогнозує середньорічну ціну на газ на рівні 440 доларів

Середа, 16 травня 2012, 12:59

НАК «Нафтогаз України» прогнозує середньорічну ціну на газ, що поставляється до України, на рівні 440 доларів за тис кубометрів.

Про це сказав голова правління НАК "Нафтогаз України" Євген Бакулін сьогодні на базі буріння і облаштування ДАТ "Чорноморнафтогаз", передає УНІАН.

"Цього року плануємо придбати 27 млрд кубометрів газу, середньорічна ціна на який становитиме 440 доларів за тис куб. м", - сказав він.

За словами голови правління НАК, за останні кілька років ціна на газ, що поставляється до України, збільшилася в три рази – з 179 доларів в 2008 році до 425 доларів у 2012 році.

Реклама:

"В середньому Україна платить за природний газ, що імпортується, близько 1 млрд доларів кожного місяця. За рік виходить сума, що дорівнює вартості 28 таких бурових установок, як "Петро Годованець". Таким чином, за поточними цінами на природний газ у 425 доларів вже перший мільярд кубометрів, видобутий за допомогою цієї бурової, компенсує її вартість", - зазначив Бакулін.

Нагадаємо, сьогодні "Чорноморнафтогаз" увів в експлуатацію СПБУ "Петро Годованець".

Згідно з підписаним 19 січня 2009 року контрактом між ВАТ "Газпром" і НАК "Нафтогаз України" ціна на російський газ встановлюється поквартально.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: