П`ять корпорацій подали заявки на конкурс з розподілу вуглеводнів

Понеділок, 23 квітня 2012, 19:58

Заявки на участь в конкурсі для укладення угод про розподіл продукції вуглеводнів Олеської та Юзівської площ подали п'ять транснаціональних компаній.

Про це заявив міністр екології та природних ресурсів Едуард Ставицький в понеділок після завершення терміну подачі заявок, передає "Інтерфакс-Україна".

"Заявки на Олеську площу подали Shevron і ENI. На Юзівську - Exxon Mоbil, Shell і ТНК-ВР", - сказав він.

Ставицький також зазначив, що всі компанії, які раніше придбали пакет конкурсної документації, в результаті подали заявки на конкурс.

Реклама:

При цьому ТНК-ВР в останній момент подала заявку безпосередньо, а не через одну з "доньок", як планувалося раніше.

"Купувала пакет документації компанія, яка була в офшорі, а заявилася безпосередньо ТНК-ВР. На перший погляд - це не є порушенням з юридичної точки зору, проте остаточні висновки зробить комісія з УРП", - сказав Ставицький.

Він зазначив, що розкриття конкурсних пропозицій учасників буде здійснено 25 квітня на засіданні Міжвідомчої комісії з розподілу продукції.

Як повідомлялося, Україна оголосила конкурси на укладення УРП по Юзівській і Олеській площам 23 лютого цього року.

Термін прийому заявок на них закінчився 23 квітня.

Кабінет міністрів включив в пакети конкурсної документації геологічну інформацію, визначивши вартість пакета по Олеській площі (Львівська та Івано-Франківська обл.) 10,5 млн гривень, по Юзівській площі (Харківська та Донецька обл.) - 15 млн гривень.

Нагадаємо, Державна служба геології та надр оцінює перспективні запаси традиційного та нетрадиційного газу на Олеській та Юзівській газоносних площах в 7 трлн кубометрів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!