У Києві заборонять таксистам їздити на "Ланосах" і "Авео" - ЗМІ

Четвер, 12 квітня 2012, 12:23

Столична влада планує у майбутньому запровадити у Києві для таксистів обмеження за класом автомобіля, який можна використовувати для платного перевезення пасажирів.

Про це повідомив голова Профспілки таксистів Василь Попик, пише "Газета киевская".

Так, водіїв "Ланосів", "Лад" та "Шевроле Авео" (найпопулярніші нині авто серед столичних таксистів) відправлять "таксувати" в міста менші за розміром, а в Києві цим бізнесом дозволять займатися лише власникам машин від D класу (Audi A4, BMW 3, Honda Accord, Ford Mondeo і т.п.).

Як розповів співавтор всеукраїнського закону про таксі, заступник голови громадської ради при КМДА Андрій Антонюк, одноколірні таксі (ймовірно – зеленого кольору) в столиці почнуть їздити лише через кілька років, а поки необхідно легалізувати ринок.

Реклама:

Наразі Верховна Рада готується розглянути законопроект "Про таксі", який зобов'яже таксистів працювати легально, встановлювати лічильники і проходити атестацію.

Новий закон пред'явить вимоги не тільки до водіїв-таксистів, а й до самих авто.

На першому етапі вимоги будуть загальними: авто зобов'язане пройти техогляд, не бути старше 10 років і бути чотиридверним (джипи і "міні" не годяться).

За даними міськадміністрації, в Києві на сьогоднішній день працюють близько 20 тисяч таксистів, але тільки один з 20 працює легально – з реєстрацією у всіх необхідних органах та оплатою податків.

Планується, що після втілення в життя цієї програми, у столиці будуть працювати 14 тисяч легальних таксистів, а місто буде отримувати щорічно 36 мільйонів гривень податків і зборів.

Українська правда. Київ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!