Акімова каже, що на соціалку Януковича треба 8 мільярдів, а Тігіпко нарахував 16

Середа, 7 березня 2012, 14:29

Міністерство фінансів оцінює озвучені главою держави Віктором Януковичем соціальні ініціативи в 8 млрд гривень.

Про це повідомила перший заступник глави адміністрації президента Ірина Акімова, передає "Інтерфакс-Україна".

"Кількість грошей на додаткові соціальні ініціативи президента Мінфін вчора підраховував - потрібно близько 8 млрд гривень", - сказала вона.

За її словами, такий обсяг коштів можна знайти за рахунок економічного зростання при виконанні доходів до бюджету і детінізації заробітної плати.

Реклама:

Проте Сергій Тігіпко після засідання уряду заявив, що на реалізацію більшості соціальних ініціатив президента в 2012 році буде потрібно близько 16 мільярдів гривень.

"Що стосується надходжень і видаткової частини, то ми повністю обрахували ці ініціативи. Якщо не рахувати стимули з іпотечного будівництва, то разом з виплатами за вкладами (Ощадбанку СРСР), це близько 16 мільярдів гривень цього року", - сказав він.

На його думку, необхідне фінансування можна забезпечити, зокрема, введенням податку на розкіш, а також можливістю для збільшення надходжень до держбюджету від митниці.

Нагадаємо, на розширеному засіданні Кабінету міністрів у середу президент Віктор Янукович розповів про нові соціальні ініціативи влади.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: