"Клуб багатих країн" пророкує США значний стрибок ВВП

Четвер, 29 березня 2012, 16:01

У першій половині 2012 року темпи зростання ВВП розвинених країн збільшаться, при цьому США значно випередить європейські держави.

Така оцінка наведена в доповіді Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР), яку називають "клубом багатих країн", передає "Лєнта.ру".

За прогнозами організації, ВВП країн "великої сімки" за першу половину 2012 року збільшиться на 1,6%, а ВВП США за перший квартал зросте на 2,9% в річному обчисленні, а за другий - на 2,8%. Раніше організація передбачала зростання в 1,7%.

В ОЕСР відзначають, що макроекономічна ситуація стала набагато краще, ніж наприкінці 2011 року, але Європу "тягнуть вниз" великі обсяги боргів периферійних країн. Крім того, виходу з боргової кризи ще не знайдено.

Реклама:

У другому кварталі ВВП Німеччини зросте на 1,6 % в річному обчисленні проти 0,1% в першому. Це в два рази вище раніше озвученого прогнозу - 0,8%.

Економіка Франції в першому кварталі 2012 року скоротиться на 0,2%, а в другому - зросте на 0,9%.

Британія продемонструє зростання за підсумками першої половини року в 0,1%.

В кінці 2011 року в ОЕСР прогнозували, що в 2012 році зростання ВВП країн G20 становитиме 3,8%, в 2013 році - 4,6%.

При цьому велика частка економічного зростання припаде на країни, що розвиваються, такі як Індія і Китай, а не на держави Європи або США.

Нагадаємо, G20 була створена в 2008 році на тлі глобальної фінансової кризи.

Крім країн G8, в яку входять сім найбільших розвинених країн і Росія, вона включає в себе і найбільші економіки, що розвиваються - Китай, Індію, Бразилію, Мексику, ПАР, Індонезію і ряд інших.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: