Білорусь теж готується обмежити імпорт українського сиру

Середа, 8 лютого 2012, 15:15

Білорусь може за прикладом Росії обмежити постачання сиру з України.

Про це заявила перший заступник міністра сільського господарства і продовольства країни Надія Котковець, повідомляє агентство "Українські новини".

"Не виключено, що ми підтримаємо рішення російських служб обмежити ввезення сирів з України на територію Білорусі", - сказала Котковець.

Вона також повідомила, що найближчим часом відбудеться нарада білоруських ветеринарних служб, де буде обговорюватися питання українського сиру.

Реклама:

При цьому Котковець зазначила, що нині Білорусь виготовляє достатньо сиру для того, щоб задовольнити попит на нього в республіці.

Як повідомлялося, 6 лютого глава Росспоживнагляду заявляв, що цього тижня Росія введе заборону на ввезення сирної продукції деяких українських виробників через їх погану якість.

В той же день стало відомо, що ввезення деяких сирів з України в Росію заборонене, проте не уточнювалося, продукція яких виробників потрапила під заборону.

Між тим раніше заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Володимир Павленко заявив, що Україна не отримувала від Росії жодних офіційних скарг на якість українських сирів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!