"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Фонд держмайна запланував продати "Кремнійполімер" у 2012 році

Вівторок, 31 січня 2012, 11:24

Фонд держмайна в 2012 році планує підготувати і виставити на приватизацію найбільшого на території СНД і єдиного в Україні виробника кремнійорганічних продуктів (силіконів) - "Кремнійполімер".

Про це йдеться в затвердженому перелік об’єктів груп В,Г (крім АПК), які підлягають підготовці до продажу в 2012 році Управлінням реформування власності центрального апарату ФДМ.

"Кремнійполімер" випускає кремнійорганічні мономери, хлорвмісні продукти, кремнійорганічні полімери, етилсилікати і продукти на їх основі.

ДП "Кремнійполімер" з 2007 року включено в список підприємств, що підлягають приватизації. З лютого 2008 року функції управління майном заводу передані від Міністерства промислової політики України Фондові державного майна (ФГИ) України.

Реклама:

У 2009 році Фонд держмайна визначив початкову вартість заводу - 59 млн гривень. Підприємство планувалося продати в 2011 році.

Проти державного підприємства порушено справу про банкрутство. Сумарні зобов'язання "Кремнійполімера" перевищують 60 млн гривень.

Окрім того, Фонд підготує до продажу "Бердянський державний завод скловолокна", "Державне науково-виробниче підприємство "Електронмаш", "Київський мотоциклетний завод" та "Київський радіозавод".

В групі В Фонд підготує до продажу: "Керченський судоремонтний завод", Констянтинівський державний хімічний завод та ін.

Як повідомлялося, ФДМ в орієнтовному переліку об'єктів, які планується виставити на приватизацію в 2012 році вписав Одеський припортовий завод, "Турбоатом", Феодосійську суднобудівну компанію "Море", інші стратегічні підприємства і низку енергетичних компаній.   

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!