"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Янукович поплакався, що Україна купує найдорожчий у світі газ

П'ятниця, 27 січня 2012, 16:50

Україна закуповує газ за найвищою у свiтi ціною.

Про це заявив президент Вiктор Янукович пiд час восьмого Українського ланчу, органiзованого Фондом Вiктора Пiнчука у п'ятницю в Давосi, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Україна має найвищу цiну на газ у свiтi. Такої цiни, як в Українi, на газ немає. Я багато разiв запитував себе, наших росiйських партнерiв i всiх, хто мав до ("газового") контракту 2009 року пряме вiдношення: "Чому i за що покарали Україну?". Менi нiхто на це питання не знайшов вiдповiдi. На нього нам необхiдно буде знайти вiдповiдь найближчим часом", - сказав глава держави.

Як зазначив Янукович, ситуацiя у газовiй галузi має всi ознаки загрози нацiональнiй безпецi.

Реклама:

"Сьогоднi ми покриваємо лише 50% оплати за газ за рахунок збору коштiв вiд його реалiзацiї, хоча всi споживачi платять 100%. Ми навантажили промисловiсть пiд зав'язку, поставивши на межу конкурентоспроможностi рiзнi галузi промисловостi України. Багато хто з них працюють на межi рентабельностi. Нам бiльше нiкуди "вантажити" цiною на газ населення i ЖКГ", - сказав вiн.

На думку президента, компромiс у "газовому" питаннi все ж неминучий.

"Ми два роки перебуваємо в переговорному процесi. I Росiя, i Україна розумiють: ми приреченi ухвалити це рiшення, знайти компромiс. Процес триває, але поки що рiшення немає", - зазначив вiн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: