"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Результати Apple залишили прогнози позаду

Середа, 25 січня 2012, 10:00

Результати Apple Inc у першому кварталі фінансового року залишили далеко позаду прогнози аналітиків Уолл-стріт завдяки майже рекордному числу проданих телефонів iPhone і планшетів iPad.

Про це йдеться у повідомленні компанії, передає Reuters.

Після розчарування результатами попереднього кварталу найдорожча компанія світу змогла заспокоїти інвесторів, які вже почали припускати, що, враховуючи розміри, Apple входить в період повільного зростання.

За звітний період компанія продала 37,04 мільйона iPhone і 15,34 мільйона iPad, що вдвічі перевищує результат аналогічного періоду 2010 року.

Реклама:

Компанія, що залишилася в жовтні без свого засновника Стіва Джобса, перевершила очікування за всіма показниками, включаючи коефіцієнт валової маржі, який протягом кварталу досягав 44,7 відсотка.

Чистий прибуток Apple в першому кварталі становив 13,06 мільярда доларів або 13,87 долара на акцію, сильно перевершивши усереднений прогноз Уолл-стріт на рівні 10,16 долара на акцію.

Виручка Apple підскочила на 73 відсотка до 46,33 мільярда доларів при прогнозі аналітиків Уолл-стріт на рівні 38,91 мільярда доларів.

Продажі в Американському регіоні були дуже сильними - виручка зросла на 90 відсотків.

Продажі в Європі, незважаючи на боргові проблеми Старого Світу, зросли на 55 відсотків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: