Збережено "зелений тариф" для "сонячної імперії" Клюєва

Середа, 28 грудня 2011, 13:25

Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сфері енергетики, (НКРЕ), зберегла відпускні тарифи на електроенергію, вироблювану з альтернативних джерел, на січень 2012 року на рівні грудня 2011 року.

Як повідомили в комісії, відповідне рішення регулятор прийняв на засіданні 28 грудня, передає УНІАН.

Зокрема, тариф на електроенергію, яку виробляють на вітроустановках, у січні 2012 року становитиме до 122,77 коп. за кВт/год, електростанції на біопаливі - 134,46 коп. за кВт/год., на малих гідроелектростанціях (потужністю до 10 МВт) - 84,18 коп. за кВт/год, на сонячну енергію, яку виробляють установки, розташовані на землі, - 505,09 коп. за кВт/год.

Нагадаємо, на жовтень комісія встановлювала базовий мінімальний рівень "зелених" тарифів.

Реклама:

"Зелені" тарифи визначаються за формулою, у якій для кожного суб'єкта визначений коефіцієнт, розміри якого залежать від типу альтернативного джерела електроенергії і характеристик енергогенеруючого устаткування.

Тарифи коригуються комісією залежно від курсу гривні до євро на дату затвердження роздрібних тарифів на електроенергію для енергопостачальних компаній на наступний місяць.

Найбільшим виробником струму з енергії сонця є австрійська компанія Activ Solar, яку пов'язують з першим віце-прем'єром Андрієм Клюєвим.

За ініормацією "Української правди", керівником Activ Solar є зять Сергія Клюєва Каве Ертефай, а засновником значиться траст із Ліхтенштейну P&A CORPORATE TRUST.

Водночас, згідно з британським реєстром, цей самий P&A CORPORATE TRUST є власником англійської фірми Blythe (Europe) Ltd, яка володіє 35% київської компанії "Танталіт", що є номінальним власником резиденції Януковича "Межигір'я".

Крім того, фірми Клюєва і Януковича обслуговує один і той самий юрист з Ліхтенштейну Райнхард Прокш.

Activ Solar реалізує масштабні проекти будівництва сонячних електростанцій на півдні України з 2010 року.

Раніше компанія побудувала в Криму геліоелектростанцію "Джерельна" встановленою потужністю 7,5 МВт, а також 80-мегаватний сонячний парк "Охотнікове" - найбільший у Центральній та Східній Європі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: