Співвласник "VAB Банку" Максимов – затриманий

П'ятниця, 23 грудня 2011, 20:56

Правоохоронці затримали засновника VАB банку Сергія Максимова.

Як повідомляють джерела "Української правди" це сталося у четвер ввечері під час святкування новорічного корпоративу.

"Колектив святкував корпоратив в ресторані "Токіо". В якийсь момент у приміщення влетіли маски-шоу і забрали його прямо зі сцени. Ми всі подумали, що це новорічний жарт, але у підсумку виявилося, що це серйозно", - сказав співрозмовник.

Водночас, за словами іншого співрозмовника "Української правди", який був на тому корпоративі, Максимова "з ресторану не забирали".

Реклама:

"Можливо, його взяли перед рестораном, оскільки до корпоративу він так і не доїхав. Колектив у ресторані його не бачив", - розповів співбесідник.

"Для нас це просто як грім серед ясного неба, тому що були неодноразові спроби порушити проти нього кримінальну справу, однак вони завжди розсипалися, і цієї середи, наскільки я знаю, Шевченківський райсуд відмовив у порушенні чергової кримінальної справи проти Максимова", - зазначило джерело.

За словами джерел, у п’ятницю Максимову було обрано запобіжний захід у вигляді арешту.

Раніше Максимов і Олег Бахматюк (власник "Авангарду" та співвласник VAB Банку) звинуватили один одного в виведенні грошей з банку і недружньому ставленні один до одного. 

Голова правління банку Петро Барон (зять Максимова) написав заяву про звільнення. Про це "Економічній правді" повідомив його колишній заступник, а зараз голова правління банку Денис Мальцев, який представляє інтереси Бахматаюка.

Мальцев заявив, що колишній керівник банку (Максимов) вивів з VAB все рефінансування, отримане від НБУ, і повертати не збирається, тому нове керівництво банку звернулося до правоохоронних органів.

Мальцев: Щоб легалізувати виведення грошей, Максимов клав кошти рефінансування НБУ на свій рахунок

Максимов раніше контролював VAB Банк, потім володів фінустановою спільно з нідерландською TBIF Financial Services.

Максимов: Я очманів, іншого слова немає!

На початку 2011 року співвласником VAB Банку став Бахматюк, який заявив у жовтні про намір сконцентрувати більше 50% акцій фінустанови.

Максимов: "Вони ідіоти!"

Бахматюк уклав відповідну опціонну угода про купівлю мажоритарної частки в банку і подав документи в Антимонопольний комітет на отримання відповідного дозволу.

Бахматюк: "Нехорошие они люди"

До середини листопада 2011 року частка нідерландської TBIF Financial Services в УФ VAB Банку зменшилася до 8%.

За останніми даними VAB Банку, крім TBIF Financial Services, його акціонерами також були кіпрські компанії Actonex Limited, Chavarria Trading Limited, Godaxalliance Limited, Notifa Trading Limited, Polybion Limited, Proscar Trading Limited, Serrant Limited з частками по 9,7% акцій кожна, а також товариство з обмеженою відповідальністю "Бауман Трейд" (9,0%) і бізнесмен Сергій Максимов (6,28%).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: